Usuwanie konta Petico
W aplikacji. Ustawienia → Usuń konto. Tej operacji nie można cofnąć.
E-mailem. Napisz na [email protected] i poproś o usunięcie konta. Odpowiadamy w ciągu miesiąca. Możemy potrzebować potwierdzenia, że żądanie pochodzi od właściciela konta.
Co jest usuwane
- Twoje konto u naszego dostawcy uwierzytelniania zostaje usunięte.
- Twoje pupile, które mają współwłaściciela, przechodzą na współwłaściciela wraz z historią. Pupile bez współwłaściciela są usuwane razem ze wszystkim, co o nich zapisano.
- Dodane przez Ciebie karmy są przekazywane lub kopiowane, jeśli korzysta z nich jeszcze inny właściciel, a w przeciwnym razie usuwane.
- Z rekordu Twojego konta usuwane są Twoje imię i nazwisko, adres e-mail, awatar i aktywne urządzenie.
- Usuwane są Twój dostęp do cudzych pupili, Twoje oczekujące zaproszenia, Twoje urządzenia (wraz z tokenami push) i Twoje przydziały do karmienia.
- Twoje imię zostaje usunięte z wpisów w Aktywności.
- Zapisy Twojej subskrypcji, a także plan, który sami Ci przyznaliśmy, są usuwane z naszych serwerów. Apple przechowuje własne zapisy zakupów.
- Jeśli korzystasz z funkcji „Zaloguj się, używając konta Apple”, dostęp Petico do Twojego Apple ID zostaje cofnięty.
Co zostaje, bez Twojego imienia, adresu e-mail i awatara
- Rekord konta bez danych identyfikujących, który nadal zawiera ustawienie płci i ustawienia powiadomień, aby zapisy, na których polegają inne osoby, pozostały spójne.
- W przypadku pupili, które przeszły na współwłaściciela: dokonane przez Ciebie wpisy (na przykład kto nakarmił lub wyprowadził pupila), Twoje przydziały do spacerów oraz informacja o tym, kto je utworzył, powiązane z rekordem bez danych identyfikujących, a nie z Twoim imieniem.
- Twoje punkty i opinie na mapie pozostają widoczne dla użytkowników mapy, z treścią i gwiazdkami, ale bez Twojego imienia i awatara. Pozostają też Twoje zgłoszenia i blokady innych osób.
- Techniczne zapisy limitów liczby żądań.
- Dane w kopiach zapasowych bazy danych, do czasu wygaśnięcia tych kopii po 30 dniach.
Co możesz zrobić tylko Ty
- Anulować subskrypcję w ustawieniach Apple. Usunięcie konta Petico jej nie anuluje, a Apple będzie pobierać opłaty, dopóki tego nie zrobisz. Później nie można jej przenieść na nowe konto Petico; jeśli chcesz odzyskać pieniądze, zwróć się do Apple.
- Jeśli Petico nadal widnieje na liście „Zaloguj się, używając konta Apple” w ustawieniach Twojego Apple ID, możesz je tam usunąć.
Szczegóły: Polityka prywatności